top of page

vr 08 jul.

|

Kasteel Pannenhuys - Kapellen

Inleiding tot Raja yoga

Kennismaking met Yoga: een sport of bewustwording?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inleiding tot Raja yoga

Tijd en locatie

08 jul. 2022 20:00 – 21:15

Kasteel Pannenhuys - Kapellen, Heidestraat-Noord 209, 2950 Kapellen, België

Gasten

Over het evenement

Inleiding tot Raja yoga

Vrijdag 8 juli,  zondag 17 juli en vrijdag 22 juli telkens om 20u

Uur: 20u tot 21:15u

Gelieve een kwartiertje op voorhand te zijn

De leer van de Raja yoga is bedoeld voor diegenen die het pad van de praktische yoga willen bewandelen en veranderingen in hun eigen aard en bewustzijn teweeg willen brengen.

Raja yoga wordt ook wel de koninklijke yoga genoemd en bevat een combinatie van verschillende vormen yoga (hatha yoga, bhakti yoga, jnana yoga, karma yoga en mantra yoga).

Het is veelomvattende methode om de gedachtengolven onder controle te krijgen door de mentale en fysieke energie in balans te brengen. Dit alles op een rustige manier.

Voor wie?

Voor iedereen die kennis wil maken met de lichaamshoudingen en filosofie van yoga. De lessen omvatten losmaakoefeningen alvorens we de yogahoudingen aanvatten en we sluiten af met een korte meditatie.

Er is geen ervaring vereist.

Wie is lesgever Ann D'Hollander?

Blijven ontdekken en leren daar word ik enthousiast van.

Zo is yoga op mijn pad gekomen, nieuwsgierigheid ….

Ik zocht iets wat mijn lichaam en geest kon dienen zonder een verwachting te stellen. In het begin was dit moeilijk omdat ik uitermate stram was doordat ik als kind een ernstige vorm van jeugdreuma heb gehad.

Het is goed hoe het is.

Plezier voelen hoe je bewust(er) kan worden en persoonlijk groeien heeft me bij verschillende cursussen en opleidingen gebracht.

Ik heb een vijfjarige opleiding gevolgd aan de yoga academie:

De studie omvatte Asana (lichaamshoudingen), Pranayama (ademhalingsoefeningen), Mudra (psycho – neurale zegels), Yoga sutra’s (de basisleer van Yoga – Patanjali), Bhagavad Gita (de basisleer van Yoga – Krishna (het Indisch Evangelie), Anatomie en fysiologie, Diëtiek, kinesiologie, Antaranga yoga, Ayurveda (de leer van het leven in Indische geneeskunst) en methodiek.

Ik heb jaren in het onderwijs gestaan en de eer gehad om met jongeren te werken waarbij ik hen stimuleerde om als een vrij individu in het leven te staan. Je eigen kwaliteiten ontwikkelen door bij jezelf te blijven en open te staan voor wat er op je afkomt.

Daarna ben ik doorgegroeid tot directie waar ik een heel team kon begeleiden in het uitzetten van deze levenswaarden.

Mensen interesseren mij en hoe je kan verbinden met elkaar.

Hoe leuk is het om je levensvisie door te trekken naar je werkplek …. waar je verder kan groeien, ontdekken, verwonderen en verbinden.

Dat is het doel van de yogalessen. Yoga voor iedereen. Moge heel de wereld gelukkig zijn.

Zowel groepslessen als individuele sessie zijn mogelijk.

Ook heb ik een eigen praktijk opgestart waarbij ik mensen behandel via massage, voetreflexologie en energiebanen. Ik bied ondersteuning in een (herstel)proces bij kinderen en volwassen. Hiervoor ben ik opgeleid en word ik nog steeds individueel begeleid door een arts.

De behandelingen zijn effectief bij frybromyalgie, depressies, blokkades, ontstekingen, psychoses, trauma’s, leerproblemen, AdHd, ….

Dit is wie ik ben.

Echt ontmoeten om in alle openheid elkaar te leren kennen, dat zou fijn zijn.

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

  • Raja yoga 1

    € 10,00

    € 10,00

    0

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page