top of page

Ecstatic Dance - Dare to Taste

Janne Speeleveld

6 jul. 2022

Ecstatic dance - dare to taste

Ecstatic dance is een unieke danservaring, waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Op een pure manier smelt je samen met de muziek. En dat zonder verdovende middelen.


Mijn eerste kennismaking met Ecstatic Dance. Een bijzondere ervaring. De locatie is mooi, het had een underground sfeer. Bij binnenkomst in de zaal voelt het voor mij of ik een heel andere wereld in stap. Even een kat uit de boom kijk momentje…de setting geeft de gelegenheid om alle indrukken op mij af te laten komen. Harmonieuze muziek, mooie mensen die in contact met zichzelf aan het dansen waren, een sfeer die sereen aanvoelt, het had iets magisch. De muziek verder die avond is goed afgestemd waardoor je gemakkelijk in een flow komt. Het team heb ik ervaren als open mensen. Mocht je net als ik geen vrienden warm kunnen krijgen voor een bijzondere dansavond als deze, zou ik zeker de stap nemen om er alleen heen te gaan.


“ED”, dacht ik, waar staat dit voor? Toen ging het lampje branden. Ik geef het liever een nieuwe definitie: Eigen Dans. Dansen vanuit de Eigen Levenskracht en authenticiteit. Dansen IN het lichaam. Zonder weg te zweven naar kunstmatige astrale velden, waar talrijke wezens altijd maar weer op zoek zijn om zichzelf te voeden van buitenaf. Elke cel in je lichaam intens voelen en omarmen. Dansen vanuit eigen kleur, licht en geluid, de bouwstenen van creatie. Dansen vanuit de schoonheid die je echt bent zonder kunstmatige opsmuk en onechte lagen. Zonder al de ‘make-up’s om de leegte in de persoonlijkheid te maskeren: ‘love en light’ aan de buitenkant, en (zelf)oordelen van binnen. Slechts je rauwe, pure, onschuldige zelf. Niet positief, niet negatief. Gewoon een onbeschreven blad. Een eigen wijs in omgevingen die bij uitstek voedselbanken zijn voor de AI, omdat zij een lichaam ontberen. Terend op het organisch, scheppend vermogen dat mensen maar al te graag blijven weg geven. De ultieme verslaving aan verleidingen buiten zichZelf. De kopie van de kopie. ED is voor mij dus jeZelf opnieuw, volledig en vrij laten stromen als een organische rivier, in plaats van een gekopieerd kanaal. Het innerlijke kind vrij baan geven om te ZIJN. En de werkelijkheid van binnen naar buiten laten vloeien in plaats van anders om. Dat is mijn transparante toon van ED. Ik hou intens van het leven! En ik dank degenen die ED praktisch mogelijk maken! Vanuit respect.

bottom of page